Auto Rodeo – Hengevelde

sized_IMG_2077Lieve lezers, afgelopen zondag was het weer tijd voor een auto rodeo. Dit maal waren wij in Hengevelde. Dit is een klein plaatsje in twente. In dit artikel neem ik jullie weer een dagje mee.

Het was 05:00 toen mijn wekker ging. Echter had ik nog geen zin om uit mijn bed te komen en ben ik uiteindelijk om 05:21 er uit gegaan.

sized_20160612_052057

Toen was het tijd om ons klaar te maken om naar de locatie van de auto te gaan we zijn rond 05:40 gaan rijden. We zijn toen rond 06:00 aangekomen op de locatie van de auto. Hier hebben we toen de laatste dingen klaar gemaakt om te gaan rijden. Denk hierbij ook aan het controleren van alle spanbanden etc zodat we de auto veilig konden vervoeren naar het terrein. Want de auto mag niet rijden op de openbare weg natuurlijk.

Het was inmiddels 06:30 geloof ik toen we gingen rijden. We moesten halve wegen nog wachten op meer rijders zodat we met zijn allen tegelijk konden gaan. Hiervan is ook het voordeel dat je dan naast elkaar kan staan waardoor je elkaar makkelijker kan helpen en het een stuk gezelliger is natuurlijk.

sized_20160612_070722

Yeeey het is 07:00 uur en we zijn aangekomen op het terrein (rennerskwartier) tijd om de auto af te laden en de auto te laten keuren. Want het moet wel veilig zijn natuurlijk.

Dan is het eigenlijk wachten tot de eerste head begint. Deze start pas rond 10:15 in de tussentijd kun je niet zo heel veel doen. Je helpt anderen waar nodig zodat ook zei door de keuring komen want ja er worden soms ook wat auto’s afgekeurd.

Rond 11:00 uur was het tijd dat onze eerste coureur moest rijden. Dus hop naar de baan om foto’s te maken, en natuurlijk te kijken hoe het gaat.  Al die brullende auto’s ik kan daar echt van genieten. Even niks moet en alles mag.

Na deze head was het tijd om terug naar het rennerskwartier te gaan. Even de auto weer herstellen als dit nodig is en dan kun je even naar andere heads kijken. In totaal waren er 13 heads voordat je zelf weer aan de beurt was. Dus met een beetje geluk kun je mooi een tijdje kijken naar anderen. Natuurlijk moet je je wel twee heads van te voren al klaar maken en opstellen. Zodat alles zo snel mogelijk door loopt.

 

sized_IMG_2169 sized_IMG_2172

Dit keer hebben we gelukkig weinig hoeven te doen aan sommige auto’s ik ben zelf meegegaan met de blauwe auto (noot noot) deze had weinig pech en schade dus een super dag.  We waren natuurlijk met veel meer maar deze repareerden vaak zelf hun eigen auto je hielp wanneer dit nodig was.

Ik moet zeggen al met al was het een fantastische dag ondanks de kleine regenbuitjes. Het meer en deel van de dag was het gewoon heerlijk weer en konden we daardoor ook echt genieten van deze dag.

Lieve lezers, Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een dagje mee te kijken. Wat vonden jullie van dit artikel? zouden jullie het leuk vinden als ik jullie vaker een dagje meeneem? (niet alleen rodeo en auto cross gerelateerd hoor)

 

 

 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *