Auto Rodeo – Hoge Hexel

Lieve lezers, vandaag heb ik een heel ander soort artikel. Het seizoen van de auto rodeo, auto cross en bangers is weer begonnen. IMG_1236Ik ga naar een aantal heen, dit ook omdat ik sponsor ben van één van de coureurs.

28 maart was het zover, de auto is helemaal klaar voor de cross, het seizoen is begonnen.
vandaag gaan we voor het eerst de baan op. De auto moet op tijd aanwezig zijn omdat de auto eerst gekeurd moet worden, dit gebeurd op een terrein in de buurt dit noemen ze ook wel het rennerskwartier. Hier staan alle auto’s klaar tot ze de baan op mogen. Tussen de ritten door kun je hier je auto weer repareren of even tot rust komen. De coureurs gaan ook vaak kijken bij de andere manches zo word dat genoemd.

Hoe het komt dat ik sponsor ben zullen jullie je misschien wel afvragen, dit zal ik even kort voor jullie toelichten. Ik help met het klaarmaken van de auto, zo heb ik de zorg voor de buitenkant. En help ik met kleine dingen wat betreft het klaarmaken van de auto. Denk hierbij aan het verwijderen van kleine onderdelen, gereedschap aangeven etc. Het grote werk en het meeste werk wordt door de coureur zelf gedaan. Maar ik help af en toe waar ik kan en zorg dat hij er mooi uit ziet.

IMG_1240 IMG_1237

Hoe zag de dag er uit

Zelf ben ik niet gelijk gegaan dit komt mede door het weer. De coureur was aanwezig rond half 8 met de auto, hij heeft de auto later keuren en moest toen wachten tot hij de baan op mocht

Ik kwam aan rond half 12 met mijn vriend en een kameraad. Toen wij aankwamen moest hij zich net gaan opstellen voor zijn eerste ronde.  Door het weer was de baan erg slecht en ging het rijden helaas niet zo goed. Met een anderhalf rondje ongeveer stond hij stil en wou de auto niet meer rijden. Dit kwam omdat de auto te zwaar was voor deze baan helaas. Hij heeft toen besloten om niet meer te gaan rijden omdat je dan alleen de auto maar kapot rijd en dat is zonder.

IMG_1245  IMG_1204 IMG_1225

Ongeveer een uur later gingen we naar huis. Het was slecht weer en aangezien hij niet meer ging rijden vonden we het wel genoeg geweest voor vandaag.

Aankomende zondag is er weer een cross. Ik hoop dat deze dag beter verloopt, zoals het er nu uitziet zou het mooi weer worden. Als er geen regen meer valt deze week zouden we daar moeten kunnen rijden. Ik ben benieuwd. We hopen natuurlijk op het beste.

Zijn jullie wel eens naar een cross geweest? Wat vonden jullie er van?

Bedankt voor het lezen van mijn artikel, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen.

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *