DIY – Fles bewerken

Lieve lezers, welkom bij een nieuw artikel, vandaag heb ik voor jullie een DIY als ik even niks te SAM_1094doen heb en geen zin heb om te lezen
of een film te kijken ben ik graag creatief bezig vandaar voor jullie vandaag een diy, ik heb de laatste tijd veel flessen bewerkt ik laat
jullie hier onder in een stappen plan zien hoe of ik dat doe.

Wat hebben we nodig.

  • Fles
  • Sponsjes (2)
  • Gesso
  • Crea podge / Mod podge
  • Huishoudfolie
  • Servet
  • blanke lak
  • decoratie

SAM_1332

Stap 1: eerst zorg ik dat de etiketten en de eventuele lijm van de flessen af zijn. Als ik dit heb gedaan laat ik ze goed drogen. Daarna knip ik 1 van de sponsjes in stukken. Meestal knip ik de spons in vier stukjes

SAM_1249SAM_1335 SAM_1337

Stap 2: nu begin ik met de witte laag ik gebruik hier voor gesso van de action, ik vind deze zelf erg fijn werken en is niet te duur, vaak breng ik ongeveer 3 lagen aan maar dit hangt van de kleur van de fles af, en hoe dik of ik het er op heb gedaan. op de foto heb ik net 1 laag op de fles zitten

SAM_1344

Stap 3: als dit allemaal goed droog is kun je kiezen om er eventueel nog een kleurtje over heen te doen. Het is maar net welke servet of afbeelding je er bij op wil plakken, en wat je zelf natuurlijk mooi vind.

Stap 4: als de fles goed droog is kun je de servet of afbeelding er op plakken hiervoor gebruik ik creapodge van de action. Dit is het zelfde als modpodge alleen wat goedkoper. Ik smeer eerst het stuk van de fles in waar ik de afbeelding/servet wil hebben.

Stap 5: leg de servet voorzichtig op de fles (let er wel op dat je maar 1 laag van de servet er op plakt de andere 2 lagen kun je er voorzichtig af halen)

Stap 6: nu gaan we de servet vast drukken ik gebruik hier bij huishoudfolie die doorzichtige en druk/strijk het daar voorzichtig mee vast, je moet goed uitkijken want voor je het weet scheurt de servet. Je kunt altijd nog extra creapodge op de servet doen want deze droogt blank op en zie je niet weer.

SAM_1094

Stap 7: als alles goed droog is kun je hem nog inspuiten met blanke lak deze gebruik ik ook van de action. Doe hier meerdere dunne lagen van op want voor je het weet loopt je verf uit en dat wil je natuurlijk niet.

Stap 8: eventueel kun je er nu nog extra versiering op of om heen doen wat niet met verf etc word gedaan wil je er extra bij op verven doe dit dan voor stap 7 nog zodat het na de tijd goed is “beveiligd” tegen water en vuil. Zoals je op de foto ziet is dit een andere foto, dit komt omdat ik bij de andere fles geen versiering heb gemaakt.

SAM_1121

Lieve lezers, ik hoop dat jullie dit een leuk artikel vonden en dat jullie dit eventueel zelf ook kunnen gaan doen.

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *