DIY – Kaart maken

Liever lezers vandaag heb ik voor jullie weer een diy, vandaag laat ik aan jullie zien hoe ik een servet op en kaart plak.SAM_1438 Dit doe ik zo af en toe omdat het dan geen standaard kaartje wordt en ik niet altijd attributen heb om een 3D kaart of iets te maken. Nu heb ik daar ook niet altijd de tijd voor moet ik eerlijk zeggen

Vandaag laat ik jullie dus zien hoe ik dit doe. Ik heb een gele kaart. Deze heb ik er nog liggen van eerder kaarten die ik heb gemaakt als uitnodiging voor een feest.

Wat heb je nodig:

  • KaartenSAM_1438
  • Servetten
  • Creapodge of modpoge
  • Huishoudfolie
  • Evt. versieringen.

Ik ga jullie stap voor stap laten zien wat ik doe. Dit is bij de flessen een beetje mis gegaan. Mocht je daar iets niet van snappen stuur mij dan gerust een berichtje.

Stap 1. Eerst haal ik uit de servet wat ik wil gaan gebruiken. Ik heb gekozen voor het thema Valentijn.
Dit het ik gedaan omdat het zondag Valentijns dag is. Daarna haal ik de overige lagen er af. Je hebt namelijk alleen de voorkant nodig.

SAM_1441

Stap 2. Leg alles eerst neer om te kijken of je het mooi vind.

Stap 3. Nu lijm je de kaart in met crea podge. Dit is makkelijker dan de servet omdat deze gaat scheuren.

SAM_1445 SAM_1446

Stap 4. Leg de servet er voorzichtig op. Mocht je meerdere stukjes hebben doe dan stuk voor stuk. Anders wordt het minder mooi.

SAM_1447

Stap 5. Strijk/ duw ze voorzichtig aan met een stukje huishoud folie om je vingers. Ik doe dit omdat het dan  minder snel scheurt.

SAM_1448

Stap 6. Laat alles goed drogen. Daarna kun je eventueel uitstekende stukken weg knippen of mooi naar binnen vouwen en daar vast plakken.

Stap 7. Nu kun je er eventueel nog wat decoratie op doen. en als je hem zo mooi vind. Dan kun je je tekst er in schrijven

SAM_1457

Dit is de kaart. Hij is uniek en zelf gemaakt. Ik denk dat veel mensen dat leuker vinden om te krijgen dan een kaartje uit de winkel omdat hij uniek is en je hebt er aandacht aan besteed. Verder kun  je zo ook persoonlijke punten in de kaart bewerken van de persoon voor wie of hij is.

Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Wat vonden jullie van het artikel? Hebben jullie er wat aan gehad?

 

Advertentie:

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *