DIY – Vogel Cupcakes

Lieve lezers, Vandaag heb ik voor jullie sinds lange tijd weer een DIY. Vandaag ga ik voor jullie wat maken voor de vogels buiten. Ik noem het vogel cupcakes. Hoe het precies heet weet ik eigenlijk niet. maar ik vond dit wel erg leuk img_2726-11om eens te proberen. En hoe leuk is het om dit nog even te geven als een klein extra’tje als kerst cadeau. In dit artikel leg ik jullie stap voor stap uit hoe ik dit heb gedaan.

Wat heb je allemaal nodig:

Frituurvet ( wel een blok geen vloeibaar omdat dit niet hard word)img_2709-1
Vogel zaad
Cupcake vormpjes
Plastic bekers
Touw
Pan.

We beginnen met het smelten van het frituur vet. Dit doe ik op een zacht vuurtje zodat het mooi langzaam smelt. Sommigen zeggen dat frituurvet niet goed is voor vogels maar daar zijn denk ik de meningen over verdeeld

img_2717-5 img_2719-6

Als alles is gesmolten doe ik er vogel zaad bij door. Dit doe ik op gevoel.
Als alles goed is geroerd doe ik wat in de cupcake vormpjes. En de bekers. Bij de bekers doe ik een touw in zodat je deze kan ophangen. Een aantal heb ik ook zonder touw gedaan om ze ergens neer te leggen of te zetten.

img_2721-7 img_2722-8

Daarna laat ik ze een nachtje drogen tot ze goed hard zijn. En dan kun je ze uit de vormen halen en leuk inpakken om ze onder de boom te leggen. Ik heb ze buiten neergezet om te drogen. Helaas ben ik vergeten om een foto van het eind resultaat te maken. Dit omdat ik ze moest inpakken ivm de feestdagen.

Een simpel maar ontzettend leuk iets. Je kunt ze in allerlei vormen maken. En overal neerleggen of ophangen.

Lieve lezers, Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Hebben jullie al eens iets gemaakt voor vogels?

 

 

 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *