Doe het lekker zelf Finale

Al eerder schreef ik een artikel over het programma doe het lekker zelf. Deze heb ik geschreven op onze gezamenlijke blog die ik samen met een paar andere leuke meiden heb. Dit artikel kan ik jullie zeker aanraden om ook te lezen. Vandaag wil ik het met jullie hebben over de finale van dit programma. 

De finale begon weer met het maken van iets ouds iets nieuws. Dit maal hadden ze oude instrumenten waarvan ze een nieuw gebruikers voorwerp moesten maken. 
Zelf vond ik het interessant om te zien hoe ze toch weer iets konden maken van deze instrumenten. Zelf was ik nooit op deze ideeën gekomen en had ik dit nooit kunnen bedenken. Iedereen had weer iets moois gemaakt, en ze waren stuk voor stuk weer creatief.

Na deze ronde ging helaas de enige dame die nog over was er uit. Haar werkje was helaas niet goed genoeg voor de finale. Maar het was zeker mooi om te zien hoe ze dit had gemaakt. Helaas waren de mannen te sterk voor haar. 

De finale zelf bestond uit het maken voor iets voor het Ronald mc Donald huis. Hier willen ze een snoezel ruimte maken. In deze ruimte ontbreekt nog een bed. De bouwers moeten deze maken. Dit bed moet wel aan een paar eisen voldoen. Waaronder kinderen die in een rolstoel zitten moeten hier makkelijk in kunnen. Daarnaast moet het ook veilig zijn voor bijvoorbeeld kinderen met een infuus etc. Niet dat dit slangetje bijvoorbeeld scheurt of iets door bijvoorbeeld hout ofzo. 

De lattenbodem en de ombouw van het bed hoefden ze niet meer te maken deze waren al gemaakt omdat het anders gewoon teveel tijd zou kosten en ze niet bezig konden met het thema.

Het thema van deze week was toverbed. Hiermee kunnen ze eigenlijk alle kanten op waardoor het toch nog iets moeilijker word. Beide kandidaten hebben een heel ander thema, zo heeft de ene gekozen voor een Peter pan bed en de andere voor het toverbed idee. Dit idee heeft hij mooi uitgedacht

Tijdens dat ze zo druk bezig zijn is er voor beide een verassing. Ze krijgen hulp van hun vaste klusmaatje thuis, doordat deze mensen hen voor twee uur komen helpen kan er meer werk verzet worden en kun je het werk verdelen. Ook kunnen ze meedenken en helpen om het nog beter te maken. 

De volgende dag gaan ze verder met het bed je kunt steeds meer details zien, en de bedden krijgen steeds meer vorm hierdoor kun je steeds beter zien wat hun idee was. Tijdens deze aflevering waren er mensen van het thuis front om te kijken hoe ze het deden. Na in totaal 10 uur aan de bedden te hebben gewerkt zijn ze dan eindelijk klaar. En word de winnaar van dit seizoen gekozen. Wie de winnaar is houd ik even voor mezelf. hiervoor raad ik je aan om de aflevering zeker te kijken. 

Ik moet zeggen dat de kwaliteit van deze bedden allebei ontzettend hoog waren, en het ontzettend mooi was om te zien. Ook heb ik genoten om weer naar deze aflevering te kijken net als naar alle andere afleveringen. 

Lieve lezers, bedankt voor het lezen van mijn artikel. Hebben jullie het programma gekeken?

 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *