Helen Vreeswijk – Deel 1

Lieve lezers, Vandaag heb ik voor jullie weer een review over boeken. Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over deSAM_1373boeken van Helen Vreeswijk. Ik heb dit artikel verdeeld over twee dagen, volgende week kunnen jullie deel twee lezen van deze boeken.

Helen Vreeswijk is een schrijfster, ze heeft tot januari 2010 gewerkt als rechercheur bij de politie. De ervaringe die ze daar heeft opgedaan gebruikt ze in haar boeken.  De boeken die zij maakt zijn geschreven voor jongeren en gebaseerd op hun gedrag, denk hierbij aan ontvoering, jeugdbendes, sektes, loverboy, stalkers, drugs en de gevaren van chatten.

De boeken die ik  voor jullie ga toelichten zijn de volgende boeken

 • Loverboy 2005
 • De stalker 2006SAM_1373
 • Overdosis 2007
 • Chatroom 2007
 • Eerwraak 2008
 • Ontvoerd 2009a
 • Leugens 2010
 • Judas 2011

Dit zijn alle boeken die ik van haar heb. Ik ga even per boek een korte toelichting geven over het boek en wat ik er van vind.

Loverboy, Dit is een boek die in 2005 is uitgekomen. Zoals de titel van het boek al zegt gaat dit boek over loverboys. in Loverboys staat Lisa centraal zij is een meisje van vijftien jaar. Ze heeft een vriendin Kelly, ook kelly is vijftien jaar. De twee meiden zijn al een lange tijd vriendinnen. Op een dag zitten de meiden op het schoolplein te wachten als oppeens Fatiha er bij komt. Fatiha is meisje dat alles durft en stoer is in de ogen van Lisa. Vanaf die dag gebeurt er van alles in het leven lan Lisa, Fatiha en Kelly besluiten om wat te gaan stelen in eerste instantie wil kelly niet mee maar na veel overhalen gaat ze dan toch mee. Na het stelen besluiten de meiden ergens wat te gaan eten. Hier ontmoet Lisa Mo. De volgende dag staat mo haar op te wachten bij het schoolplein en vraagt of Lisa zin heeft om mee te gaan om ergens wat te gaan drinken. Lisa stemt zenuwachtig in en gaat met mo mee. Tijdens het drinken overlaad Mo Lisa met allemaal complimentjes. Hier begint het hele verhaal van het loverboy. In dit boek lees je veel over de werkwijze  van deze jongens. Ik vond het een heel leuk boek en interessant. Ik denk dat veel meiden van jonge leeftijd veel van dit boek kunnen leren. Natuurlijk gaat het niet altijd zo in het echt en zijn niet alle jongens het zelfde, maar  ik denk dat het wel een goede waarschuwing is voor meiden. Ik kan dit boek dan ook iedereen aanraden. Het een erg makkelijk boek om te lezen en ook nog erg leerzaam.

SAM_1391

 

De Stalker dit is een boek uit 2006 ook hier zegt de titel eigenlijk al waar het boek over gaat. Een stalker. Wat moet je van dit boek verwachten? Net als het vorige boek is dit ook een makkelijk boek om weg te lezen. ze heeft goed nagedacht over de manier van schrijfen en maakt het een leuk, spannend en leerzaam boek. Maar nu even verder over de inhoud van het boek. Dit boek gaan over Leonie, Leonie is een meisje van  jaar. Elke vrijdag avond heeft zij een vaste filmavond met haar vriendin Nancy. Deze avond keken zij een enge film, op het moment dat de film spannend werd ging de telefoon van Leonie af. Op het moment dat zei de telefoon op nam hoorde ze alleen maar geheig, Wie is dit? Ze dacht eerst dat het jongens uit haar klas waren. Niet veel later ging de huis telefoon, ook hier hoorde ze iemand heigen aan de telefoon. Dit konden niet de jongens uit haar klas zijn. Zei hadden immers niet haar huisnummer. Even later had Leonie afgesproken met haar vriend in de soos dit is een ontmoetingsplek voor jongeren. Toen haar vriend even naar de wc ging belde hij haar weer. Hij wist alles van haar. Hoe loopt dit af? Hoe is het voor Leonie om dit mee te maken? Wat gaat er allemaal nog gebeuren?

SAM_1380

Overdosis dit boek is uitgekomen in  2007, zoals de titel al zegt gaat dit boek over drugs en de gevaren hier van. Ik ga jullie nu eerst wat meer vertellen over het boek en de inhoud. In dit boek staat Sanne centraal. Sanne heeft een tweeling zus genaamd Emma. Op een dag krijgt Emma huisarrest. Sanne wordt dan meegevraagd door Stijn om mee te gaan naar een feestje. Tijdens dit feestje doet Stijn wat drugs in het drinken van Sanne. Echter heeft Sanne dit niet door en weet hier niks van af. Als ze een maal het drankje heeft gedronken raakt Sanne buitenbewustzijn. Op dat moment doet Stijn verschrikkelijke dingen met haar. Op een gegeven moment komt Sanne weer bij, en is er een vriend genaamd Gopal bij haar. Ben je ook benieuwd geworden naar het boek? was is hier gebeurd? Wat gaat er verder nog gebeuren?

SAM_1386

Chatroom ook dit boek is uitgekomen in 2007 dit boek gaat vooral over de gevaren van internet.Dit Verhaal gaat over Floor. Floor en Marcia zijn vriendinnen vanaf het moment dat ze elkaar leerden kennen op de middelbare school. Marcia is een meisje dat heel erg bezig is met haar uiterlijk. Zij zit veel op chatsites en raad Floor dit ook aan om te doen. Floor is een meisje dat zich niet veel aantrekt van haar uiterlijk. Als Floor toch besluit om zich aan te melden op zo een site krijgt ze veel uitnodigingen binnen  van jongens en mannen . Veel jongens en mannen vragen of ze uit de kleren wil dit wil Floor absoluut niet.  Op eens krijgt Floor een berichtje binnen van een modellenbedrijf. Floor vind dit helemaal geweldig en laat dit gelijk aan haar ouders lezen. ze gaat in op dit aanbod en samen met Marcia gaat ze naar de eerste fotoschoot, al snel volgt er een tweede fotoschoot alleen is deze niet zoals de eerste. Wat hier gebeurd en verder in het verhaal dat moet je echt zelf gaan lezen. want wat schrijft Helen goed.

SAM_1378

Ik sluit dit artikel voor nu af. Anders word hij erg lang. Volgende week kunnen jullie deel twee lezen van haar boeken. Volgende week kunnen jullie lezen wat ik van de volgende boeken vind en waar de boeken over gaan.

 • Eerwraak 2008
 • Ontvoerd 2009
 • Leugens 2010
 • Judas 2011

Lieve lezers, heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikel,ik hoop dat jullie het een leuk artikel vonden.

 

 

 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *