Helen Vreeswijk – Deel 2

Lieve lezers, Vandaag heb ik voor jullie weer een review over de boeken van Helen Vreeswijk. Vandaag heb ik SAM_1382voor jullie deel twee. Dit is tevens even de laatste boeken review. Het volgende boek ben ik nog aan het lezen en zodra ik deze uit heb kunnen jullie ook hier een review van verwachten. Welk boek dit is houd ik nog even voor mijzelf.

Helen Vreeswijk is een schrijfster, ze heeft tot januari 2010 gewerkt als rechercheur bij de politie. De ervaring die ze daar heeft opgedaan gebruikt ze in haar boeken.  De boeken die zij maakt zijn geschreven voor jongeren en gebaseerd op hun gedrag, denk hierbij aan ontvoering, jeugdbendes, sektes, loverboy, stalkers, drugs en de gevaren van chatten.

De boeken die ik  voor jullie ga toelichten zijn de volgende boeken

  • Loverboy 2005SAM_1373
  • De stalker 2006
  • Overdosis 2007
  • Chatroom 2007
  • Eerwraak 2008
  • Ontvoerd 2009
  • Leugens 2010
  • Judas 2011

Dit zijn alle boeken die ik van haar heb. Ik ga even per boek een korte toelichting geven over het boek en wat ik er van vind.

Eerwraak  Dit boek is uitgekomen in 2008 Dit boek gaat over Sam en Letiva beide zijn ze zeventien jaar oud. Letiva is een moslims meisje en mag absoluut geen relatie met iemand van niet moslimse afkomst. Echter zijn Sam en Letiva stapel gek op elkaar en doen ze er alles aan om hun relatie te verbergen voor anderen. Ze spreken bijna elke ochtend af bij een plas bij hen in de buurt. Op een dag fietst Sam met Letiva achter op. Op een middag komt Letiva een jongen uit haar klas tegen. Dit gebeurt op het moment dat ze weg fietst bij Sam. Sam ziet dit en komt in actie hij slaat Ed (de jongen uit haar klas) het ziekenhuis in. De politie alles komt er bij te pas. Echter door dit voorval komen de ouders van Letiva er achter dat zij een relatie heeft met een niet moslimse jonge. Letiva word door haar vader opgesloten en geslagen door de dingen die ze heeft gedaan. Op ene gegeven moment krijgt Letiva te horen dat ze word uitgehuwd.  Wat gaat Letiva doen? hoe gaat ze hier mee om?

SAM_1382

Ontvoerd dit boek is uitgekomen in 2009 in dit  boek gaat een man die in Spanje woont naar Nederland, hij heeft voor dit land gekozen omdat hij zelf officieel Nederlands is. Hij wil hier de rijkste man van Nederland ontvoeren hij heeft geld nodig voor zijn duikschool in Spanje, hier gaat het niet zo goed mee. Hij heeft de man Harm Tichelaar uitgekozen om te ontvoeren. Als dekmantel gaat hij naar Nederland om zaken te doen en om te zorgen voor zijn zieke moeder.  In tussen had de dochter van Harm Tichelaar problemen thuis, ze had verteld dat ze lesbisch was en hierdoor werden haar ouders boos op haar en kreeg ze het gevoel dat haar ouders niet blij met haar waren. Onder tussen hield de ontvoerder het huis van familie Tichelaar al lange tijd in de gaten . Hoe gaat hij Harm ontvoeren? Wat vraagt hij? Hoe loopt dit af?

SAM_1376

Leugens dit boek is uitgekomen in 2010 Dit boek gaat over Albert. Albert heeft een zus Chantal. Hij is een jongen die nog naar school gaat. Op school gaat het niet zo goed, daarnaast helpt hij een kennis van hem door spullen te bewaren die te maken hebben met een overval. Echter naar een week bedenkt hij zich en brengt hij de spullen terug. Eenmaal daar aangekomen krijgt hij ruzie met twee meiden en wil hij weg daar. Hij rijd in de auto van zijn vader en rijd dan tegen een boom aan. De auto wordt even later uitgebrand terug gevonden, de politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd. Echter weten ze niet dat Albert dit heeft gedaan omdat hij is weggerend. Op een gegeven moment leert hij Evelien kennen. Evelien is een meisje waar hij gelijk stapel verliefd op is. Hij verteld haar dat thuis alles heel goed gaat, maar dit is niet het geval zijn moeder word thuis mishandeld door zijn vader. Maar we gaan even terug naar Albert en Evelien, Albert heeft tegen Evelien gelogen maar bedenkt zich en verteld haar toch de waarheid. Evelien is het vertrouwen in Albert verloren en verbreekt de relatie. Dit trekt Albert niet en gaat daardoor over van Slachtoffer rol naar Dader. Hoe loopt dit af? Hoe gaat het verder met zijn moeder? Word de thuis situatie beter of slechter? Komen ze er achter wat er met de auto van zijn vader is gebeurd?

SAM_1384

Judas is uitgekomen in 2011 Dit boek gaat over Nadia, Nadia is een meisje dat bij haar vader woont  in België. Echter moet Nadia weg uit België omdat haar vader een nieuwe vriendin heeft. Zij woont in Nederland samen met haar zoon Ron ze wonen in een klein dorpje in de buurt van Zaltbommel. Ia heeft een nieuwe baan gekregen bij een boomkwekerij in Zaltbommel. Nadia ging naar een nieuwe school, hier kreeg ze een meisje toegewezen Violet. Violet bracht met haar de eerste tijd door. Echter word Violet al een tijd lang gepest. Op een gegeven moment komt Ling terug op school Ling is één van de meiden die bij de meiden horen die Violet pesten. Ling en Nadia spreken op een gegeven moment af om wat te gaan doen. hier ontmoet ze 4 jongens. Nadia word niet thuis getreiterd door haar stiefbroer. Echter gaat het op school ook steeds minder goed. Violet is ze al kwijt en nu raakt ze ook Ling nog kwijt. Hoe loopt dit af voor Nadia? Komt ze er nog boven op? Wat heeft haar broer nog meer in petto? Wanneer houd het pesten op? Hoe loopt dit verhaal af?

SAM_1387

 

Lieve lezers bedankt voor het lezen van mijn artikel. Zoals jullie in het begin hebben kunnen lezen is dit voorlopig even de laatste boeken review. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om al mijn boeken reviews te lezen?

 

 

 

 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *