Hemelvaartsdag

Lieve lezers morgen is het Hemelvaartsdag. Voor de christenen is het een speciale feestdag. Voor mensen die niet gelovig zijn is het een extra vrije dag om leuke dingen te gaan doen.

Hemelvaartsdag-2016

Op deze dag herdenken de christenen dat Jezus is opgevaren naar de hemel waar hij terug ging naar zijn vader. Hemelvaartsdag is altijd op donderdag tien dagen voor Pinksteren. Hemelvaart hoort nog bij Pasen.

Nu genoeg over het heilige gedeelte. Zelf ben ik niet gelovig en doe dit dan ook niet. Wel vind ik het leuk om te weten waar de feestdagen voor staan.

Zelf doe ik eigenlijk nooit zo heel veel op deze dag. Als het mooi weer is willen we nog wel eens een dagje weg gaan. Dit kan zijn wandelen een markt een rommelmarkt. Eigenlijk allemaal leuke dingen om te doen. Dit jaar valt Hemelvaartsdag samen met Bevrijdingsdag. Dit vind ik persoonlijk wel jammer omdat ik meer waarde hecht aan dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Voor mij zijn deze twee dagen een soort van belangrijk.

30

Echter kunnen we daar helaas niks aan veranderen en zal het dit jaar wel een speciale en mooie dag worden. Ik hoop dat het weer natuurlijk wel mee zit. Want het zou wel mooi zijn als dan de zon heerlijk schijnt en je lekker met je zomer jas naar buiten kan om leuke dingen met het gezin of familie vrienden te gaan doen.  Veel mensen gaan ook altijd heen dauwtrappen. Dit heeft mij nooit getrokken moet ik eerlijk zeggen.

Bedankt voor het lezen van mijn artikel, Wat gaan jullie doen met Hemelvaartsdag/ Bevrijdingsdag?

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *