Hoe bevalt de Lugano 6 ons

Een paar maanden geleden hebben we een nieuwe tent gekocht namelijk de Lugano 6 plus. We hebben deze tent gekocht omdat we toe waren aan iets groters en iets waar we een lange tijd mee konden doen. Inmiddels is onze vakantie afgelopen en hebben we een week lang gebruik mogen maken van deze tent. 

De lugano 6 plus is een tunnel tent, dit houdt in dat hij langwerpig is en een ronding heeft. Dit hebben trouwens de meeste tenten. De tent is 5 meter lang en 3 meter 80 breed. Dit is dus een flinke tent. Naast dit heeft hij 2 slaapcabines die beiden 2 meter bij 1,80 zijn. Ze zeggen dat het een 6 persoons tent is echter weet ik niet hoe ze dit voor zich zien. Persoonlijk vind ik hem meer geschikt voor 4 personen. Het voordeel van een tunnel tent is wel dat je er in kunt staan en dit was voor ons dan ook een reden om eens te gaan kijken naar een nieuwe tunnel tent

De slaapcabines zijn voorzien van gaas die je van binnen uit open kunt. Dit vind ik zeker ideaal omdat mensen van buiten af niet zomaar het “raampje” kunnen open doen. De voorgevel van de tent kun je verplaatsen zodat je eventueel bij heel mooi weer een soort luifel kunt creëren. Hierdoor word de binnen ruimte wel iets minder groot. Zelf hebben wij dit niet gedaan maar hebben wij er een losse luifel bij gekocht. De luifel die wij hebben is universeel en kunnen over veel tunneltenten worden geplaatst. 

De tent is op meerdere plaatsen voorzien van horrengaas voor de ventilatie waardoor je altijd frisse lucht in de tent krijgt, een enkeling zijn zo gemaakt dat je ze eigenlijk altijd open kunt laten staan zonder dat er regen naar binnen kan komen. 

Wij hebben tijdens onze vakantie veel plezier gehad van deze tent, en zijn er dan ook heel blij mee. Wij gebruiken eigenlijk maar 1 slaapkabine en de andere gebruiken wij voor de kleding etc. Hierdoor word de tent zelf geen grote chaos en houd je daar lekker veel ruimte. Mocht je nu met meerdere personen hier in slapen dan is hij nog groot genoeg om tassen en koffers gewoon in de tent te zetten. Ik zal dan wel aanraden om een losse luifel er bij te halen en niet de voorkant te verplaatsten omdat het dan wel wat krapjes word binnen in. 

Ze zeggen dat de opzet tijd ongeveer een half uur bedraagt. Wel moet je er dan al een beetje handig in zijn en zal het de eerste keer waarschijnlijk iets langer duren net als bij ons. je bent er iets van 45 minuten mee bezig maar dit kan ook grond afhankelijk zijn natuurlijk. Wij zaten met een ondergrond vol stenen waardoor wij ook niet alle scheerlijnen netjes hebben uitgezet omdat dit niet te doen was met de ondergrond 

Wij hebben de Lugano 6 plus tent gekocht bij Obelink voor een prijs van €199.-
De luifel soleil die wij er bij hebben gekocht ook bij Obelink, hebben we voor een prijs van €69,-

Ik vind de prijs van deze tent echt netjes, hij is zeker niet te duur en is eigenlijk een prima tent. Ik heb er tot nu toe nog niks op aan te merken en voldoet aan al mijn verwachtingen. Mocht jij nu ook opzoek zijn naar een goede tunnel tent dan kan ik je deze zeker aanraden. 

Liefs
Rowenia

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *