Hoe ik orde krijg in mn hoofd

Iedereen kent dat wel, je moet zoveel dingen nog doen maar je weet niet waar je moet beginnen of hoe je het moet aanpakken. Zelf heb ik hier al een tijdje last van maar wat doe ik er aan om toch een beetje orde en rust te krijgen?

Als eerste wil ik zeggen dat dit natuurlijk niet voor iedereen werkt. Mocht je tips hebben dan zijn deze natuurlijk van harte welkom.

Ik kom eigenlijk uren tekort in een week om alles te doen wat ik wil en wat er moet gebeuren. Daarnaast weet ik nooit zo goed waar ik moet beginnen.

Wat voor mij werkt is alles opschrijven wat ik die week wil doen. Van daaruit ga ik kijken wat belangrijk is. Denk bv aan het huishouden en boodschappen. Deze dingen probeer ik dan in te plannen zo weet ik al bv oke die dagen moet ik dat doen.

Maar dat is natuurlijk niet alles. Ik heb ook nog mn blog. De laatste maanden ging het niet zo goed. Dit vind ik zelf heel jammer maar ik wist niet zo goed wat ik wilde delen en waar ik moest beginnen. Ik heb nog wel product foto’s en producten die ik aan het testen ben maar ergends vind ik de producten ook weer niet goed genoeg. Dus besloten om er maar niet over te schrijven. En gewoon even opnieuw te beginnen. Een soort reset jn mn hoofd. Ik heb besloten dat ik minder review wil schrijven en alleen over producten die ik het echt waard vind. Ik probeer nu op mn werk in de pauze’s een artikel te maken of in iedergeval ideeën op te doen. Ik ben daar deze week mee begonnen dus even kijken of dit wat is.

Waarom ga ik dit proberen? Puur door de tijd. Ik kom gewoon echt tijd te kort. Als ik uit werk kom is het al na 17:00 en dan moet ik nog koken huishouden etc allemaal doen. Ik wil ook niet elke avond maar helemaal volgepland hebben omdat dit gewoonweg niet te doen is.

Momenteel heb ik de weekenden ook vol gepland met allemaal leuke dingen. Hierdoor gaat deze tijd natuurlijk ook verloren om andere dingen te doen.

Wat ik wel jammer vind en waar ik nog tijd voor moet vinden ia mijn bulletjournal. Ik vind dit ontzettend leuk om te doen maar helaas kom ik hier nog niet mee terecht. Ik hoop dat dit ik ook hier weer tijd voor kan vinden om dit weer op te pakken want ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn. Net als lezen bijvoorbeeld. Hier kom ik momenteel ook niet aan, dit terwijl ik nog zoveel leuke boeken heb liggen.

Lieve lezers, bedankt voor het lezen van mijn artikel. Wat doen jullie zoal om orde op zaken te stellen? Hoe pakken jullie dit aan?

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *