Hoe maak ik mijn foto’s

vandaag wil ik jullie mijn geheim delen van het maken van mijn foto’s want hoe en waar maak ik mijn foto’s en hoe doe ik dat als ik een dagje weg ga. Zelf neem ik namelijk niet altijd mijn grote camera mee maar hoe doe ik dit dan. 

Laten we eerst maar eens beginnen met mijn camera want welke camera heb ik nu precies. Zelf heb ik de canon 400D die ik bijna altijd gebruik voor mijn foto’s. Mijn vriend heeft de canon 700D die ik ook af en toe gebruik om foto’s te maken. Maar over het algemeen pak ik gewoon mijn eigen camera. 

Als eerste heb ik gekeken in mijn huis waar komt het meeste daglicht naar binnen. Dit was in de woonkamer voor het grote raam. Maar dan hoe doe ik dat met de achtergrond want de vloer, vensterbank bank etc. vond ik niet mooi. Dan ga je verder kijken. in eerste instantie heb ik een tijdje met hout gewerkt. hiervoor had ik een klein plankje waar ik de producten op legde. dit plankje legde ik vaak op de bank of op de paal van de katten. 

Op een gegeven moment vond ik dit niet mooi meer en ging ik verder kijken. ik wou graag een mooie witte achtergrond maar hoe ga ik die creëren op een donkere bank. Een laken of iets van stof vond ik maar niks. je ziet dan altijd die kreukels etc. Toen kwam het idee om bij de IKEA een wit tafeltje te kopen. de ondergrond is dan mooi stevig. De poten van het tafeltje heb ik er niet onder gedraaid maar heb het tafel blad gewoon los. Zodra ik foto’s wil maken leg ik deze plank op de bank en heb ik een mooie witte ondergrond. Tot op heden ben ik hier nog erg blij mee en voor mij werkt dit perfect. Ik kan de foto’s mooi maken met daglicht en heb een mooie witte achtergrond. Tijdens het maken van de foto’s gebruik ik bijna altijd mijn statief. Dit omdat dit fijner werkt voor mij. 

Soms ga ik ergens heen en heb ik niet altijd zin om mijn grote camera mee te nemen of ik vergeet hem gewoon weg. Gelukkig heb ik een goede telefoon (Samsung Galaxy s7 edge). Deze telefoon maakt mooie duidelijke foto’s en dit maakt het voor mij ook makkelijk om te zeggen van ik laat mijn camera thuis en pak mijn telefoon voor foto’s. 

Lieve lezers, Maken jullie wel eens product foto’s? Zoja hoe doen jullie dit?

 

 

 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *