Konings dag

Lieve lezers vandaag heb ik een artikel voor Konings dag. Het is bijna Konings dag en dat vieren we natuurlijk allemaal. big_koningsdag_1Wat kunnen we allemaal gaan doen. Wat gebeurd er allemaal op Konings dag en waar gaat de koning met zijn familie dit jaar naar toe?

Het is bijna Konings dag. Op deze dag vieren we de verjaardag van de koning. Op deze dag wordt er van alles gedaan in ons land. Zo zijn er verschillende feesten voor de jongeren. Zijn er rommelmarkten/kleedjesmarkten door het land. En gaat de koning met zijn familie dit jaar naar Zwolle. Als je in de buurt van Zwolle woont is het natuurlijk leuk om daar naar toe te gaan. Wie weet zie je hem en de familie wel.

koningsdag-2016-in-zwolle

Op deze dag is iedereen aan het feesten en leuke dingen aan het doen. Zelf ga ik graag naar een rommelmarkt/kleedjes markt. Hopelijk is het dit jaar mooi weer en schijnt het zonnetje lekker zodat iedereen heerlijk kan genieten van deze dag. En hoe mooier het weer hoe vrolijker iedereen is, hoe meer mensen er op rommelmarkten/kleedjesmarkten staan en zijn.

koninginnedag-apeldoorn-evenement-apeldoorn(p-event,12920)(c-0)

Natuurlijk is het leuk om met kinderen een leuke kroon te gaan maken die ze deze dag kunnen gaan dragen. Op de dag zelf kun je met de kinderen gaan schminken. Kinderen vinden dit vaak erg leuk om te doen. Ook is het leuk om oranje kleding te dragen op deze dag. Of een oranje accent is ook leuk natuurlijk

Op basisscholen worden tegenwoordig koningsspelen gehouden. Op deze dag hoeven de kinderen niet te leren maar gaan ze leuke spelletjes doen met elkaar en tegen elkaar. Op één van deze spelen komt de koning en koningin langs. Ook komen hier de kinderen van kinderen voor kinderen. Zij openen samen met de koning en koningin de koningsspelen. Dit jaar zijn de koningsspelen op vrijdag 22 april.

Koningsspelen-opening Koningsspelen

Bedankt voor het lezen van mijn artikel, Wat gaan jullie met Konings dag doen?

 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *