Laatste keer vrijwilligerswerk Seizoen 2017/2018

Helaas is het vrijwilligers seizoen al weer afgelopen. Het was weer een bewogen jaar waarin we weer veel mooie dingen hebben mogen maken. Afgelopen vrijdag was de verkoop van alle gemaakt spullen en konden alle ouders, opa’s oma’s en iedereen die wou komen het bekijken. Vandaag neem ik jullie een beetje mee in deze laatste keer en laat ik jullie een aantal mooie en leuke werkjes zien die dit jaar zijn gemaakt. 

Wij zelf zijn om de normale tijd aanwezig dit hadden we afgesproken dit is rond kwart over 3 a half 4. Daarna beginnen we met het opbouwen van de “Tentoonstelling” zo noem ik het maar even voor het gemak.

Ondertussen worden de laatste kleine dingetjes nog even afgemaakt zodat alles ook echt af is voor de kinderen. Zodra alles klaar is maak ik nog een aantal foto’s dit voor jullie maar ook voor ons zelf om volgend jaar als voorbeeld te gebruiken zodat de nieuwe kinderen weten hoe het eruit ziet.

We hebben hier tot ongeveer 5 uur de tijd voor en daarna komt iedereen die wil komen kijken binnen wandelen. Ze mogen nog niet gelijk de spullen van hun kinderen pakken. Het is eerst wachten tot iedereen er is en dan word er eerst nog een praatje gehouden over het afgelopen jaar. Daarnaast worden wij als vrijwilligers ook bedankt voor het helpen van dit jaar. 

Hierna hebben we nog een klein presentje gekregen en dan kan de verkoop beginnen. Vaak worden alle spullen die de kinderen hebben gemaakt wel meegenomen door de ouders en gekocht. 

De reden dat ze dit moeten kopen is omdat kinderen zo bewust worden van dat alles geld kost en zo kunnen wij voor het nieuwe jaar weer nieuwe spullen kopen. Waaronder hout en bijvoorbeeld figuurzaagjes. De werkjes kosten niet heel veel en het gaat in principe om een kleine bijdrage. 

Zodra iedereen weg is is het voor ons tijd om op te ruimen en terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat zou bijvoorbeeld anders kunnen wat hebben we dit jaar gemist. Wat ging er fout etc. Elke week bespreken we het wel even na maar een laatste keer is toch altijd iets anders natuurlijk. 

Lieve lezers, Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om zo af en toe met mij mee te kijken bij mijn vrijwilligerswerk.

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *