Mijn 1e kerstdag

Kerst is inmiddels al weer voorbij en oud en nieuw staat al weer bijna voor de deur. Vandaag neem ik jullie mee terug naar 1e kerstdag en vertel ik jullie hoe deze er bij mij uitzag.

In de begin van de middag zijn wij vanuit huis vertrokken naar mijn ouders. Hier vieren we standaard eerste kerstdag een soort traditie. Op deze dag komt mijn oma ook gezellig en gaan we met zijn allen samen eten. 

We dronken eerst wat en kletsten gezellig met elkaar op een gegeven moment hebben we iedereen 2 cadeaus gegeven en daarna was het tijd om het eten af te maken en de tafel te dekken. Hierna zijn we met zijn allen aan tafel gegaan waar we eerst genoten van mijn moeders eigen gemaakte groente soep. Daarna was het tijd voor het hoofdgerecht. We eten dan een lekkere rollade en een varkenshaasje.  Hier hoort een champignon sausje bij die mijn moeder ook zelf maakt. Heerlijk romig en zacht. Hier kan ik echt van genieten. Verder hebben we er dan gewoon stokbrood bij en een paar andere sausje en salades. Dit is eigenlijk alles wat wij eten bij het hoofd gerecht. Dit is ook meer als voldoende en hierna zitten we ook allemaal vol en zijn we voldaan.

Daarna was het tijd voor een klein toetje. Wat dit precies was durf ik niet meer te zeggen maar hij was wel lekker en dat is natuurlijk het belangrijkste. We hebben nooit zulke hele grote toetjes aangezien we niet echt toetjes eters zijn maar dit hoort er natuurlijk wel bij om het helemaal af te maken.

Na het eten was het tijd om even bij te komen en rustig met elkaar te zitten en een beetje te kletsen en tv te kijken. Op een gegeven moment besloten we om de laatste cadeaus open te maken en toen was het meeste eigenlijk al weer voorbij. Daarna praten we nog wat en kijken we nog wat naar de televisie en dan is het ook al weer tijd om naar huis te gaan en deze mooie en vooral gezellige dag met elkaar af te sluiten. 

Zoals elk jaar was ook dit jaar weer ontzettend leuk en gezellig en kijk ik stiekem al weer een beetje uit naar volgend jaar. Ik ben door alle gezelligheid vergeten om foto’s te maken. Op deze dag gaat het immers om de gezelligheid en het samen zijn.

Lieve lezers, Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Hoe was jullie eerste kerstdag? 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *