Mijn ervaring met – Buitenaf wonen

Veel mensen wonen in een plaats zelf. Inmiddels woon ik ook in een plaats maar voordat ik hier heen kwam woonde ik altijd bij mn ouders op een oude boerderij. Vandaag wil ik jullie mijn ervaring hier mee delen.

Vanaf mijn geboorte tot ongeveer mijn 20e heb ik bij mijn ouders op de boerderij gewoond. Zelf hebben we geen koeien of varkens meer maar dit hadden we voor mijn tijd nog wel. Echter is en blijft het een oude boerderij en woon je daar toch heel anders dan in de plaats zelf. 

Tijd voor verveling hoefde ik nooit te hebben er was altijd wel wat te doen. Zo kon ik bijvoorbeeld altijd wel wat in de tuin doen, want een kleine tuin hebben we daar zeker niet. Daarnaast heb je onwijs veel ruimte en rust. Geen tot weinig auto’s geen schreeuwende mensen soms mis ik deze stilte wel. Ook de ruimte die ik daar had. Even buiten gewoon rond rijden op een scooter of iets deed ik daar een stuk sneller dan dat ik nu doe. 

Het enige nadeel van buiten af wonen is wel dat je niet makkelijk even naar een winkel kan of vroeger ging je niet snel even kijken of één van je vriendinnen thuis was omdat je dan toch snel een kwartier moest fietsen. Toen ik eenmaal naar de middelbare ging kwam daar de reistijd nog bij op. Ik moest al snel een  anderhalf uur van te voren weg om op tijd op school te zijn. Echter vond ik dit ook wel wat hebben maar in de winter was dit zeker een nadeel. Maar zoals velen zeggen ieder nadeel heeft zijn voordeel. 

Ik vind dat deze jaren mij wel hebben gemaakt tot wie ik ben, en of je dit terug kunt zien in mijn karakter? dat durf ik niet te zeggen maar mijn hart zal altijd bij het leven op een boerderij blijven. Ik ben dan ook zeker niet bang voor vieze handen of hard werken. 

Lieve lezers, bedankt voor het lezen van mijn artikel. Waar zijn jullie opgegroeid? 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *