Mijn ervaring met – kamperen

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zit jij te twijfelen of kamperen iets voor jouw is? of heb je dit nog nooit gedaan? Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaringen. Waar ik in het begin er niets van moest weten en nu wil ik eigenlijk niks anders meer.

Een aantal jaar geleden kwam mijn vriend met het idee om eens te gaan kamperen bij zijn vader op de camping. Ik moest hier eigenlijk niks van weten. Dat slapen in een tent en al die geluiden die je dan hoort. Nee dat is niks voor mij geef mij maar gewoon een huisje of een hotel dat is veel beter. 

Echter heb ik het toch geprobeerd en gedaan want het was vlak bij het strand en aangezien ik daar toen nog maar 1x was geweest vond ik het toch een leuk idee om eens te proberen. Destijds hadden we nog geen auto of rijbewijs dus met de trein naar de andere kant van Nederland met onze tassen. Gelukkig hoefden we geen tent mee te nemen want daarvoor was een oplossing gelukkig. 

Na deze eerste ervaring wou ik het nog wel eens proberen. Een aantal jaren zijn we naar hem toe gegaan zodra hij met vakantie was daar. Ik begon het eigenlijk wel leuk te vinden. 

Een paar jaar geleden (2012) gingen we dan voor het eerst zelf alleen op vakantie. We gingen kamperen omdat inmiddels ik eigenlijk ook niks anders meer wou. We moesten alleen nog wel alles aanschaffen. Zo moesten we een tent kopen, servies, slaapzakken etc. Toen we dit allemaal bij elkaar hadden gingen we bedenken waar we heen wouden. We bleven het eerste jaar wel in Nederland en hebben toen mijn zwager gevraagd of hij mee wou op vakantie. We zijn toen dus met zijn drieën geweest. 

Voor het eerst alleen kamperen was toch wel wat anders. Je moet aan zoveel dingen denken wat je mee moet nemen en waar je aan moet denken. Natuurlijk waren we een paar dingen vergeten en hebben wie die daar maar gekocht. Inmiddels hebben we een hele verzameling en licht deze altijd netjes opgeborgen bij mijn ouders op zolder. Dit zodat we niet elk jaar alles opnieuw hoeven aan te schaffen en de belangrijkste dingen liggen zo mooi bij elkaar. 

Dit is mijn ervaring. Waar ik het in het begin verschrikkelijk vond. Het idee van dat je alles hoort. Iedereen zomaar je tent eigenlijk open kan doen etc ben ik nu verkocht. De mensen op campings zijn zo anders dan mensen in bijvoorbeeld hotels etc. Alle mensen zijn leuk gezellig en behulpzaam. Al met al is mijn ervaring dus goed en ben ik blij dat ik destijds het toch heb geprobeerd. 

Lieve lezers, Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Wat is jullie ervaring met kamperen? vinden jullie het helemaal niks? en hoe ben je hier achter gekomen?

 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *