Mijn Schooltijd

Lieve lezers, vandaag heb ik voor jullie een artikel over de opleiding/opleidingen die ik heb gedaan naar mijn basisschool tijd. Welke opleidingen hebIMG_0033 ik eigenlijk allemaal gevolgd? en waarom heb ik gekozen voor deze opleiding. Dit kunnen jullie allemaal lezen in mijn artikel.

Na de basisschool ben ik naar het AOC oost gegaan. Hier heb ik 2 jaar opgezeten. In eerste instantie wou ik iets met dieren gaan doen. maar dit vond ik al snel niet leuk meer. Natuurlijk de dieren wel maar de opleiding vond ik niet leuk. Hier was ik al snel achter want ik kreeg ook les in bloemschikken. Dit vond ik geweldig en wou dit dan ook gaan leren. Echter zag ik het niet zitten om al die Latijnse namen van de plant en bloemen te leren. Dit vond ik voor mijn doen veel te moeilijk. Achteraf had ik dit waarschijnlijk wel gekund maar ik was gewoon te lui om te leren eerlijk gezegd.

Na het tweede leerjaar ben ik van school gewisseld in tussen wou ik iets in de zorg gaan doen. dit kon natuurlijk niet op het AOC dus ben ik naar het Erasmus gegaan hier heb ik de richting zorg en welzijn gevold. Zo heb ik onder andere les gehad in koken. Beauty, kapper, kinderopvang, kraamzorg, huishoudelijk werk, en met ouderen. Ik ben vast nog wel iets vergeten haha. Dit waren de laatste twee jaar van mijn vmbo.

PicMonkey Collage

Toen kwam de keus wat ga ik studeren. Ik wou kraamverzorgster worden. Ik ben toen de opleiding verzorgende ig/verpleegkundige gaan leren. Dit  moet je eerst leren voor je verder kunt studeren als kraamverzorgster. Als is het goed heb. De opleiding zelf vond ik erg leuk echter de stage niet. ik vond het niet leuk om hele dagen voor ouderen te zorgen, dat wassen aankleden enzo. Dat vond ik niks. Ik heb in mijn eerste jaar mijn stage ook niet gehaald dit was natuurlijk ook niet motiverend. Na de zomervakantie moest ik mijn stage opnieuw doen. echter na 1 of 2 weken wilde ik niet meer en ben ik gestopt met de opleiding.

Ik was gelukkig nog op tijd om mij in te schrijven voor een andere opleiding. Ik heb toen gekozen voor de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3. In januari 2014 ben ik hiervoor afgestudeerd. Ik heb de opleiding niet in 1 keer gehaald ik had één stage die ik over nieuw moest doen maar dat vond ik totaal niet erg. Ik vind het fantastisch om met met kinderen te werken. Tijdens deze opleiding kreeg ik de kans om een cursus te volgen voor activiteiten begeleidster voor kinderen van 4 tot 12/13 jaar. De tijd dat kinderen op de basisschool zitten. Er was ook een cursus voor kinderen van 0 tot 4 jaar maar ik had niemand om dit mee samen te doen omdat je deze cursus met zijn tweeën moest volgen.

Lieve lezers bedankt voor het lezen van mijn artikel, Welke opleiding hebben jullie gevolgd naar jullie basisschooltijd? Hadden jullie gelijk de juiste opleiding gekozen?

 

 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *