Movie Time #1

Zoals jullie hebben kunnen lezen heb ik een paar wijzigingen op mijn blog gedaan, zo plaats ik niet meer op vrijdag middag maar op de zaterdag middag een artikel. Vandaar dat jullie vandaag van mij een artikel lezen. Verder heb ik een nieuwe serie voor mijn blog genaamd Movie Time, vandaag heb ik voor jullie het eerste artikel uit deze serie. Of ik de naam ga houden weet ik nog niet zeker, wat vinden jullie van deze naam?

In dit eerste artikel wil ik een film reviewen die ik laatst heb gekeken. Deze stond al heel lang op mijn lijst om een keer te kijken en laatst heb ik hem dan eindelijk gezien. Ook heb ik gelijk de blu-ray gekocht deze film vond ik zo mooi dat hij bij de collectie hoort. In deze serie ga ik de leukste films uit onze collectie met jullie delen.

Schindlerslist is een film over de holocaust tijdens de tweede wereld oorlog. In deze film gaat het om Oskar Schindler deze man zette een bedrijf op waar hij joodse mensen liet werken om zo hun leven te redden. Door deze actie heeft hij het leven van 11oo joden gered. Dit klinkt misschien niet veel maar voor die tijd was dit een wonder. hij vocht voor deze mensen. In het begin zocht hij eigenlijk gewoon goedkope krachten die voor hem konden werken in een potten en pannen fabriek. Echter komt hij er achter dat deze mensen eigenlijk vervoerd moeten worden. Hij bedenkt dan dat hij eigenlijk het leven van deze mensen kan redden en koopt deze mensen. Oke dat klinkt wel heel hard maar zo is het helaas wel gegaan.

Echter door deze actie heeft hij zoveel betekend voor deze mensen. Aan het eind van de film zie je dan ook een stukje waarbij de overlevende langs gaan bij zijn graf en allemaal een steen plaatsen. Voor velen is hij een held, een reddende engel geweest.

Ik vond het ontzettend mooi om te zien hoe iemand in deze tijd dit heeft kunnen doen voor al deze mensen. Hierdoor worden de mooie dingen ook eens in het daglicht gezet. Ik ben zelf iemand die veel over deze tijd leest en doet, ik probeer te begrijpen wat er allemaal is gebeurd en vind zelf dat dit dan ook niet vergeten mag worden.

Ik heb een heel aantal films en boeken over deze tijd. De interesse begon al heel lang geleden bij Anne Frank, sinds die tijd heb ik veel boeken en films gezien en gelezen, Oke lezen niet veel omdat de boeken best zwaar zijn, Maar het feit dat ik deze boeken heb en er altijd in kan lezen.

Lieve lezers, Bedankt voor het lezen van mijn artikel, Wat vinden jullie van deze film en deze tijd?

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *