Nieuw Seizoen Vrijwilligerswerk

Lieve lezers, zoals jullie wellicht weten doe ik elk jaar vrijwilligers werk in de winter maanden. Afgelopen week was het weer zover. Vandaag vertel ik jullie hier meer over.

Misschien dat jullie het nog weten van afgelopen winter. Maar elk jaar doe ik vrijwilligers werk. Dit doe ik alleen in de winter maanden afgelopen vrijdag is dit seizoen weer begonnen.

We starten zodra de kinderen uit school komen. Dit is rond half 4. We hebben dit jaar een groep van 13 kinderen. Ik moet ook eerlijk zeggen dat dit een mooi aantal is. Zo heb je voor ieder kind iets meer tijd.

Nu beginnen de kinderen altijd met figuurzagen. Hiervoor hebben wij alle benodigdheden en beginnen de kinderen met het uitzoeken van een kleurplaat. Deze gaan ze overtrekken op een stuk hout en daarna gaan ze dit uitzagen.  Sommige hebben het de 1e keer al af en sommigen moeten aanstaande vrijdag verder met zagen. Ieder kind heeft zijn eigen tempo.

Als de kinderen klaar zijn met figuurzagen moeten ze het schuren en daarna mogen ze het schilderen. Dit is nog al een kliederboel af en toe.

De kinderen maken over het algemeen twee figuurzaag werkjes. Sommige kinderen maken er maar 1 omdat zij al vaker zijn geweest. En dit inmiddels al onder de knie hebben.

Als de kinderen niet meer hoeven te figuurzagen mogen ze met de grote zaag. Hier zal ik binnenkort meer over vertellen en een aantal leuke foto’s bij plaatsen.

Helaas door drukte had ik afgelopen vrijdag geen tijd tussendoor om foto’s te maken. Ik hoop aanstaande vrijdag hier tijd voor te hebben.

Lieve lezers, Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Wat vinden jullie van zulke activiteiten voor kinderen?

 

Advertentie:

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *