Tag – Dierentag van Demi

Lieve lezers, Vandaag is het al weer maandag en wat was het een mooie weekend. De zon scheen vol op en het was daardoor heerlijk warm. Vandaag heb ik voor jullie een Tag die ik graag wil doensized_IMG_1254. Lezen jullie gezellig mee?

Een tijdje geleden kwam ik deze tag tegen op LiefsCarolien. Toen ik deze tag zag wou ik deze ook wel een keer doen. De tag is officieel van Demi. Demi is blogster van creabealounge. Zijn jullie ook benieuwd naar de antwoorden? lees dan gezellig mee.

De regels
De regels zijn niet zo heel moeilijk eigenlijk. wat moet je doen om deze tag over te nemen?

Noem de eigenaar van deze tag: Demi
Tag 5 bloggers
Bedank diegene die jouw heeft genomineerd en link naar hun blog.
Plaats tenminste 5 plaatjes van je gekozen dieren.

 

PicMonkey Collage

1. Wat is jouw lievelings-reptiel?
Dat is zonder twijfel een schildpad. In eerste instantie wist ik niet dat dit een reptiel was. Maar hoe schattig zijn die diertjes. heerlijk om daar naar te kijken.

2. Wat is jouw lievelings-amfibie?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik die niet heb. Ik hou totaal niet van glibberige beestjes. Dit vind ik zo vies. hihi

3. Wat is jouw lievelings-vogelsoort?
Ik denk dat dat een koolmeesje, Mus of roodborstje, Eigenlijk al die kleine vogeltjes vind ik wel leuk. Deze kunnen zo lekker gemeen zijn naar elkaar. heerlijk om daar naar te kijken.

4. Wat is jouw lievelings-huisdier?
Dat zijn toch wel katten. Deze dieren zijn zo heerlijk. Ze houden van knuffelen en spelen.

5. Wat is jouw lievelings-wilde katachtige?
Dat is de witte tijger denk ik. Deze dieren zijn erg mooi om te zien en hebben iets wat de normale tijgers niet hebben. Deze dieren vind ik trouwens ook prachtig hoor.

6. Wat is jouw lievelings-wilde dier? (Voor duidelijkheid, giraf, olifant, zebra)
Telt de panda ook? deze dieren vind ik zo prachtig en zien er uit om te knuffelen. Helaas dat dit onmogelijk is met volwassen panda’s anders stond dit hoog op mijn wishlist.

7. Wat is jouw lievelings-vissoort?
Dat zijn koi karpers denk ik. Het is heel bijzonder om te zien hoe ze ieder jaar weer veranderen, en daarbij hoort natuurlijk ook altijd een andere naam. een koi karper veranderd eigenlijk ieder jaar van naam.

sized_20150620_132438 sized_20150620_133234
Op de  foto zie je koi karpers van vorig jaar. Deze hebben we toen gemeten om te kijken hoe groot of ze deze zomer zullen zijn.

8. Wat is jouw lievelings-boerderijdier?
Dat is een lastige, Ik vind zowel varkens al koeien bijzondere dieren. Ze zijn allebei totaal anders en hebben zo ook hun eigen kwaliteiten enzo. Veel maar eigenlijk zijn alle boerderij dieren speciaal op hun eigen manier.

9. Wat is jouw lievelings-kattenras?
De boerderij kat, sommige noemen ze ook wel huis tuin en keuken katten. daarnaast vind ik Perzische katten en Main Coons ook erg mooi. Dit zijn beide rassen met lange haren. Helaas zijn deze katten erg duur en hebben ze veel meer onderhoud nodig. Wie weet ooit in de toekomst.

10. Wat is jouw lievelings-hondenras?
Dat is heel makkelijk een herder, Welk soort maakt me eigenlijk niet uit. Ze zijn allemaal mooi om te zien, Daarnaast vind ik husky’s ook erg mooi om te zien.

11. Wat is jouw lievelings-paardenras?
Dat is een shetlander. Deze zijn niet zo heel groot en toch erg mooi. Ik moet eerlijk zijn ik vind grote paarden ook erg mooi hoor. Deze dieren zijn slim intelligent en eigenwijs.Wat wil je nog meer.

12. Wat is jouw lievelings-knaagdier?
Hamster en ratjes. Hamsters heb ik altijd gehad, deze diertjes zijn zo heerlijk dom om te zien. Daarnaast vind ik ratten erg intelligente dieren en kunnen je ook erg lief en onschuldig aankijken.

sized_IMG_0509  sized_IMG_0517  sized_IMG_0513

13. Wat is jouw lievelings-zeedier?
Dat zijn dolfijnen. Deze dieren zijn prachtig om te zien, Echter heb ik zelf niet zo heel veel met de zee. Het is mooi om naar te kijken en alle boten bijvoorbeeld te zien maar zwemmen zal ik er niet in. Ik vind het water namelijk altijd te koud.

14. Wat is jouw lievelings-insect?
Kun je lievelings insecten hebben? ik vind ze maar niks. Dat gevlieg en gezoem om je hoofd. Nee dankje. Over spinnen enzo nog maar niet te spreken dan ren ik hard weg.

15. Wat is jouw lievelings–aap?
Even googlen hoor hoe hij heet haha dat weet ik zo niet uit mijn hoofd. …….Gevonden het doodshoofdaapje. Deze vind ik bijzonder mooi om te zien en zo klein.

16. Heb je zelf huisdieren?
Op het moment heb ik 6 katten (twee locaties) helaas zijn vorig jaar onze ratjes overleden en hebben we besloten om nog even te wachten met nieuwe.

sized_IMG_1252  sized_IMG_1254 sized_IMG_0054

De eerste foto zie je Dropje, de tweede foto Knorretje en op de laatste foto mousje

Lieve lezers, bedankt voor het lezen van mijn artikel, Hebben jullie ook huisdieren? of zou je deze graag willen? laat het me weten in een reactie

Advertentie:

4 Reacties

  1. Van dat mooie weer is nu echt niks meer te zien hé. Wat een leuke tag is dit. Ik ben al heel mijn leven gek op dieren. We hadden thuis altijd huisdieren.

    Katten/poezen ben ik niet zo heel gek op. We hebben er ooit eentje gehad, maar ik zou liever een hond hebben.

    Zo te zien ben je zelf ook op gegroeid met een hoop dieren. Ik vond het als kind altijd heel erg leuk en goed voor mijn ontwikkeling. Ervaar jij dat ook zo?

    • Helaas niet, laat de zon maar snel weer komen want dit weer is echt deprimerend. hihi.. Ik ben idd opgegroeid met veel dieren om mij heen, vroeger hadden we ook altijd konijnen. Ik heb zelfs nog twee cavia’s gehad. Helaas nu geen tijd meer voor. Ik vind dieren zowiezo goed voor de ontwikkeling. Ik had altijd de verantwoordelijkheid over de konijnen dat ze op tijd eten en drinken hadden, het hok netjes verschoond werd etc. Dit ervaar ik zeker als positief en ben er ook heel blij mee dat ik deze kans altijd heb gekregen om voor dieren te zorgen en van ze te houden want dat vind ik toch wel het belangrijkste.

  2. Heel erg leuk dat je deze tag ook hebt gedaan 🙂 Haha, spinnen, ik heb precies hetzelfde. Op de een of andere manier trek ik dat soort dingen aan ofzo, want ik zie ze overal 🙁 Liefs

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *