VakantieWeek – 1e x Nachtfoto’s maken

Lieve lezers, vandaag heb ik voor jullie al weer het vierde en laatste artikel. in dit artikel laat ik jullie weten hoe het is om nacht foto’s te maken en laat ik jullie zien wat mijn resultaten zijn. RustigSamen_IMG_1457

Tijdens de vakantie had ik mooi de tijd om mijn nieuwe camera een beetje te leren kennen. Ik had al een aantal dag foto’s gemaakt maar wou ook graag eens proberen hoe het is om nacht foto’s te maken. Echter bleek dit wat lastiger dan gedacht.

Voor dat het donker was had ik mijn camera met statief al neergezet om mijn camera scherp te stellen op een bepaald punt want ’s nachts wil dit niet. toen was het wachten tot het donker was en heb ik een aantal foto’s gemaakt.

RustigSamen_IMG_1435

Met een bepaald kastje die ik had geleend van mijn vriend kon ik de sluitertijd van mijn camera hoger zetten waardoor de lens langer open blijft staan. Ik moest hem ongeveer twee minuten open laten staan voor 1 foto. Voor mij duurde dit best lang. Ik heb niet zoveel geduld met wachten. Maar het is leuk om eens te doen en te ervaren. op de plek waar wij stonden was er verder geen licht en ik mertkte dat mijn camera daar best moeite mee had. Ik denk dat dit model hiervoor net iets te oud was. Want met een nieuwere camera worden de foto’s een stuk mooier en kun je er ook meer mee. Daarom ben ik er maar mee gestopt. Hier in nederland wil ik het nog een keer weer proberen op een plek waarbij je net iets meer licht hebt van bijvoorbeeld een lantaarn paal of iets. Maar voor de eerste keer was het totaal niet slecht.

RustigSamen_IMG_1469 RustigSamen_IMG_1467

Wel moet je veel geduld hebben voor het maken van nacht foto’s maar het eindresultaat kan wel erg mooi zijn. Helaas ben ik nog niet optimaal tevreden over de foto’s maar zo voor de eerste keer vind ik ze toch wel goed gelukt.

RustigSamen_IMG_1462

Ben jij benieuwd naar nog meer mooie bezienswaardigheden in de buurt. En wil jij weten wat mensen nog meer van deze omgeving vinden dan kan ik jullie zeker aanraden om een kijkje te nemen op de blog van Carolien van LiefsCarolien.nl Zij was toevallig ook in deze omgeving op vakantie en deelt deze week een aantal mooie plekken met jullie.

Lieve lezers, Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Dit was al weer het laatste artikel van mijn vakantie week.

 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *