VakantieWeek – Monumenten

Lieve lezers, Vandaag heb ik voor jullie al weer het tweede artikel van de vakantie week. In dit artikel deel ik met jullie de wandel route “Promenade du Souvenir” Dit is een route met Amerikaanse monumenten uit de tweede wereld oorlog.RustigSamen_IMG_1158

Vanuit de camping moesten we een stukje omhoog lopen waar de route begon. Dit was tevens een mooie gelegenheid om mijn camera mee te nemen en eens goed uit te proberen.

RustigSamen_IMG_0994 RustigSamen_IMG_1007

Het eerste wat je tegenkomt bij deze route is een oude boom. Nu zullen jullie wel denken een boom daar is niet heel veel aan dat klopt eigenlijk wel. Echter staat in deze boom van alles geschreven door de militairen wat je tot op heden nog kunt zien. Echter zijn sommige dingen wat minder goed zichtbaar dan toen maar het is wel mooi om te zien.

RustigSamen_IMG_1014 RustigSamen_IMG_1017 RustigSamen_IMG_1022 RustigSamen_IMG_1026

Daarna liepen we verder. De route begon wat zwaarder te worden door de bossen en in de branden de zon maar dit mag de pret natuurlijk niet bederven. Ondertussen konden we mooi genieten van het uitzicht. Het volgende wat we tegen kwamen was een soort van bunker. Wat het precies is durf ik niet te zeggen. Hier lagen soldaten in om  hun vijanden aan te zien komen. Je kon nog erg goed zien waar ze er in gingen. Echter stond het nu helemaal onder water en wordt het niet echt onderhouden voor mijn gevoel.

RustigSamen_IMG_1090 RustigSamen_IMG_1094 RustigSamen_IMG_1095 RustigSamen_IMG_1099

We liepen verder de route af door het bos en langs de mais velden. Hier kwamen we een soort huisje tegen waar we even gingen zitten om uit te rusten. Iets verder op stond weer een monument. Dit maal was het een steen. Op deze plek stonden ze vroeger met een machine geweer als ik het goed heb begrepen. Op deze steen staat een tekst en licht een krans voor.

RustigSamen_IMG_1111 RustigSamen_IMG_1116

We liepen verder door de bossen. Hier stond een oude vervallen boerderij van toen de tijd. Dit vond ik zelf erg indrukwekend en mooi om te zien. We hadden het geluk dat het weiland er naast open was dus we gingen wat dichterbij om nog meer mooie foto’s van dit gebouw te kunnen zien. Op sommige plekken zag je de ramen nog mooi zitten. Je kon zo een mooi beeld krijgen van hoe het daar vroeger geweest moest zijn.

RustigSamen_IMG_1124 RustigSamen_IMG_1133 RustigSamen_IMG_1140 RustigSamen_IMG_1158 RustigSamen_IMG_1176 RustigSamen_IMG_1180 RustigSamen_IMG_1185

We kwamen onderweg nog meer bordje met informatie tegen. Hier kon ik echter geen mooie foto’s van krijgen. Dit waren vooral informatie bordjes met waar de tanks reden en waar ze vandaan kwamen.

Al met al vond ik dit een hele interessante en mooie route. We hebben veel in de zon gelopen maar ook mooie stukken door de natuur. Doordat het eigenlijk hoog op de bergen was met veel landwegen was het wel een zware tocht maar door het uitzicht en alles om je heen was het zeker de moeite waard. En kan ik het ook zeker iedereen aanraden. Wij hebben niet de hele route gelopen omdat de route op een gegeven moment door de brandnetels ging. En dat is niet aan te raden met een korte broek.

RustigSamen_IMG_1073 RustigSamen_IMG_1086 RustigSamen_IMG_1232 RustigSamen_IMG_1237

Dit was het artikel van vandaag. Ben jij benieuwd naar nog meer artikelen houd dan zeker mijn blog in de gaten want deze hele week staat in het teken van mijn vakantie.

Daarnaast wil ik jullie ook graag doorverwijzen naar de blog van Carolien van LiefsCarolien.nl . Zij is ook in de buurt op vakantie geweest en deelt deze week ook haar artikelen met jullie. Dit worden zeker mooie artikelen want ook zij heeft prachtige locaties bezocht die bij mij nu op de wensenlijst staan voor volgend jaar.

Lieve lezers, Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Ik hoop dat jullie het een interessant en mooi artikel vonden.

 

Advertentie:

4 Reacties

  1. Hele mooie foto’s. Ik ben zelf onlangs naar Westerbork geweest, en daar heb ik ook monumenten gezien. Het blijft toch altijd iets om dat soort dingen te bezoeken, dat je eraan denkt, en het niet vergeet.

    • Dankje, ik ben idd ook al eens naar westerbork geweest. Dit vond ik ook erg mooi om te zien. In vught ben ik ook al eens geweest en die gaf ook een heel mooi beeld van hoe het toen was. Als je daar nog nooit bent geweest raad ik hem je zeker aan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *