Voorjaars schoonmaak

Het klinkt misschien een beetje ouderwets, en waarschijnlijk doe je er zelf niet aan. Maar ik vind het altijd heerlijk om zodra het mooie weer begint even een goede schoonmaak te houden in huis. Wat ik dan zoal doe zal ik jullie vandaag in dit artikel vertellen. 

Een voorjaarsschoonmaak dat is eigenlijk een best oud woord/gezegde. Echter doe ik dit nog jaarlijks net al de winterschoonmaak. Ik vind het heerlijk om net voor het mooie weer even het huis wat extra aandacht te geven en klaar te maken voor de mooie zomer maanden. 

Eigenlijk is het niet iets heel spannends hoor. Echter op deze dag haal ik de bank bijvoorbeeld helemaal van de muur zodat ik er eens goed achter en onder kan stofzuigen. Dit doe je toch niet zo snel en op dit is voor mij de uitgelezen dag. Daarna is deze dag bij mij ook het teken dat ik mijn ramen van buiten weer  ga lappen. In de wintermaanden doe ik dit eigenlijk niet. Vooral niet met al die sneeuw en regen dit is mij gewoon te koud. 

Verder gebeurd er in huis niet heel veel hoor. De winter spullen berg ik op en de voorjaars en zomer spullen komen wat meer te voorschijn.  natuurlijk berg ik niet alle truien etc op. Maar deze komen wel wat meer achter in de kast te liggen want deze zullen we toch minder nodig hebben.

Daarnaast ga ik nog op het balkon aan het werk. Door alle regen en sneeuw etc zit er overal groene aanslag. Het is tijd om dit allemaal weg te halen en daarna de grasmatten weer netjes neer te leggen. Ook zorg ik dat de planten bak er weer mooi bij staat en dat de stoelen zijn afgenomen. Eigenlijk dat alles klaar is voor als we lekker buiten willen zitten en willen genieten van het mooie weer. 

Dit is eigenlijk wat bij mij de voorjaarsschoonmaak inhoud. Dit doe ik meestal verspreid over 2 a 3 dagen. Dit licht er een beetje aan wat voor een week het is en of alles meewerkt natuurlijk. 

Lieve lezers, Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Houden jullie zelf ook een voorjaarsschoonmaak? Of hoe noemen jullie het anders?

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *