Vrijwilligerswerk – Nieuw seizoen is begonnen

Vorige week was het dan zover de eerste dag van het nieuwe seizoen van mijn vrijwilligerswerk is weer begonnen. Zoals ik al eerder vertelde neem ik jullie ook dit seizoen weer mee. Vandaag kunnen jullie een kijkje nemen in de eerste dag. 

De eerste dag begint altijd een beetje anders dan alle andere dagen. Alles moet worden klaar gezet en gelegd. De kinderen willen graag beginnen maar moeten even wachten tot de eerste “toespraak” is geweest. In deze toespraak word alles uitgelegd voor de nieuwe kinderen en hun ouders en/of verzorgers. 

Daarna mogen de kinderen beginnen met figuurzagen, maar dan moeten ze natuurlijk eerst uitzoeken wat ze willen maken. Dit is even een momentje van drukte en gekkenhuis. De kinderen komen met zijn allen tegelijk bij de tafel om een tekening uit te zoeken. De tekeningen liggen verspreid over de tafel om het zoeken wat makkelijker en sneller te maken. Normaal zit alles in een map maar met 18 kinderen tegelijk werkt dat natuurlijk niet. 

Zodra de kinderen een tekening hebben word er een stuk hout uitgezaagd door één van de mannen die ook helpen. Daarna kunnen de kinderen het gaan overtekenen en kan het zagen beginnen. Sommige kinderen zijn sneller dan andere kinderen. Zodra ze klaar zijn met zagen gaan ze het eerst schuren en daarna mogen ze gaan schilderen. Een enkeling is hier al aan toe gekomen en een ander is nog druk bezig met zagen. 

Deze middag bestaat natuurlijk niet alleen uit zagen, er moet ook wat gedronken worden en een snoepje hoort er natuurlijk ook bij. Veel kinderen komen gelijk uit school en dan hebben ze natuurlijk dorst. Er staat drinken klaar en dit kunnen ze pakken wanneer ze er zelf zin in hebben. 

Dit is eigenlijk hoe de eerste dag er uit zag. Nog niet zo heel spannend en er gebeurd nog niet heel veel maar wat er wel gebeurd is ontzettend leuk om te zien en de kinderen zijn ontzettend blij dat er weer een nieuw seizoen is begonnen. 

Lieve lezers, Bedankt voor het lezen van mijn artikel, Ik hoop jullie dit jaar weer mee te kunnen nemen in dit proces en de leuke dingen met jullie te delen die de kinderen maken dit jaar. 

 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *