Vrijwilligevrijdag – De Zonnebloem

Lieve lezers het is weer vrijdag en dat houd in dat het tijd is voor vrijwillige vrijdag.  Lezen jullie gezellig mee?logo-staand

Iedere vrijdag heb ik een artikel over een organisatie die werkt met vrijwilligers. Zo heb ik vandaag ook weer voor jullie een artikel. echter is dit de laatste vrijdag van de maan juni en betekend dit ook gelijk dat dit het laatste artikel in deze serie is. Dit wil niet zeggen dat deze nooit weer terug komt maar voor nu houdt het even op. Mochten jullie nog suggesties hebben voor de toekomst laat het dan zeker weten in een reactie en wie weet komt hij de volgende keer online.

Vandaag heb ik voor jullie een artikel over de zonnebloem want wat doet de zonnebloem nu eigenlijk. De zonnebloem is een organisatie voor mensen met een handicap. De zonnebloem probeert voor deze mensen een onvergetelijke dag te bezorgen. Zij vinden dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering te zijn om te genieten.
Een aantal activiteiten die de zonnebloem aanbied zijn:

  • Ballonvaart
  • Dagje naar het strand
  • Dagje Beekse bergen
  • Wereld havendag

logo-staand

Deze activiteiten vinden wel plaats op een bepaalde dag voor meer informatie hier over kijk op: www.zonnebloem.nl/activiteiten Dit zijn landelijke activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn.

Daarnaast heeft bijna iedere plaats of gemeente een eigen afdeling/vesteging die ook activiteiten aanbied. Hier kun je meer over vinden op hun site. https://www.zonnebloem.nl/activiteiten/in-jouw-buurt.

De plaatstelijke/gemeentelijke afdelingen organiseren activiteiten in de buurt. Hiervoor kun je kijken of er iets op hun site staat of kun je telefoonish contact met hun opnemen. Zie bovenstaande link voor meer informatie hier over.

Wil jij nog meer weten over de zonnebloem? Kijk dan vooral op hun site hier staat zoveel informatie op. Ook staan hier ervaringen etc op.

Ik vind het mooi om te zien dat een organisatie met zoveel vrijwilligers werkt. Om zo toch iets voor hun medemens te betekenen. En hoe leuk is het voor de mensen om iemand enorm blij te kunnen maken met soms iets heel kleins.

Lieve lezers, bedankt voor het lezen van mijn artikel. helaas is dit al weer de laatste in deze serie. Ik vond het fantastisch om te schrijven. En me meer te verdiepen in deze organisaties. Ik heb hier zoveel van geleerd.

Wat vinden jullie van deze serie? En van de zonnebloem? Laat het me weten in een reactie

Bron: www.zonnebloem.nl 

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *