Vrijwilligevrijdag – Dierenambulance

Lieve lezers, het is vandaag de eerste vrijdag van de maand. Deze maand heb ik voor jullie een nieuwe rubriek. Deze heb ik Vrijwilligevrijdag gallerygenoemd. Ben jij benieuwd naar wat dit inhoud? Lees dan gezellig mee want ik zal jullie alles uitleggen.

Het is vrijdag, of te wel vrijwilligevrijdag in deze rubriek ga ik elke week een andere instantie onder de aandacht brengen die niet zonder hun vrijwilligers kunnen. Ben jij nu benieuwd welke instanties dit zijn?

Deze week heb ik gekozen voor de dierenambulance. Maar wat doet de dierenambulance nu eigenlijk?

Iedereen heeft wel eens een busje van de dierenambulance zien reiden. Maar wisten jullie dat dit allemaal vrijwilligers zijn? En dat zij 1x in de week minimaal een dienst van 24 uur hebben? In de nacht zijn ze gewoon thuis en zijn ze telefonisch bereikbaar voor spoed en nood gevallen. Ook werken ze nauw samen met brandweer, en politie.

De belangrijkste taak die de dierenambulance heeft is het vervoeren van zieke en gewonde dieren. Dit is eigenlijk wat iedereen weet. Maar dit is nog lang niet alles. Zo dragen zij ook zorg voor zwerfdieren, Dieren in nood. En wat denk je van al die aangereden dieren op de weg? Deze worden ook verwijderd door de dierenambulance. Dit had ik totaal niet verwacht.

Ook kun je hun inhuren tegen betaling, zo kunnen zij bijvoorbeeld je huisdier naar een dierenarts of trimsalon brenen.

Eigenlijk doen hun zoveel ik heb hier niet alles genoemd hiervoor wil ik jullie zeker doorverwijzen naar de website www.dierenambulancetwente.dierenbescherming.nl

Op hun site kun je nog zoveel meer informatie vinden. Ook kun je hier ervaringen lezen van vrijwilligers, kun je tips vinden voor je huisdieren en nog veel meer. Ik zou zeggen verdiep je er eens in.

Waarom heb ik mij verdiept in de dierenambulance?
Dit heb ik gedaan omdat ik vind dat vrijwilligers werk vaak onderschat word. Daarnaast verdienen deze mensen gewoon een compliment en waardering voor wat zei doen. Deze mensen doen het voor het welzijn van de dieren en dit vind ik speciaal om te zien.

Zelf ben ik geen vrijwilliger bij de dierenabulance puur omdat ik in paniek zou raken of erg emotioneel zal raken bij het zien van gewonde dieren of dieren in nood.

Lieve lezers, Bedankt voor het lezen van mijn artikel, Wat vinden jullie van de dierenambulance?

Alle informatie en foto’s zijn afkomstig van de website van de dierenambulance

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *