Waarom ik zoveel muziek luister

lieve lezers iedereen kent dat gevoel van muziek wel, dit is een van de redenen dat er elke maand een favorieten online komt met de favorieten van de vorige maand. Nog even en dan komt er een nieuw artikel online. Maar waarom luister ik eigenlijk zoveel muziek. Dit is een vraag die ik mezelf ook wel eens stel.

Ik luister bijna altijd muziek. Zo ook tijdens het schrijven van mijn artikelen maar dat niet alleen, als ik met het huishouden bezig ben heb ik ook altijd muziek op. Tijdens werk staat er altijd muziek aan gelukkig. Voor mij maakt muziek mij een stuk rustiger.

Als ik bijvoorbeeld geen muziek luister tijdens het maken van artikelen dan hoor ik allerlei dingen om me heen waardoor mijn aandacht daar naar uit gaat. Ik ben veel te druk met andere dingen om mij heen. Ik kan mij goed ergens op focussen maar door muziek gaat dit een stuk beter.

Daarnaast maakt muziek ook alles een stuk leuker. Het huishouden bijvoorbeeld vind ik verschrikkelijk om te doen maar dit moet wel gebeuren. Met muziek word dit al een heel stuk leuker. En dan het liefst zo hard mogelijk. Ik weet dat het eigenlijk heel slecht is voor je gehoor maar ik hou hier echt van en dit maakt het voor mij leuker om te doen.

Daarnaast word ik er ook veel productiever van. Doormiddel van muziek heb ik soms juist ook zin om dingen te gaan doen. Allemaal redenen waarom ik nu eigenlijk muziek luister.

Vaak tijdens het luisteren van muziek doe ik ook inspiratie op voor mijn artikelen. Dit terwijl eigenlijk voor mijn gevoel geen een artikel in verband staat met muziek behalve mijn favorieten en dit artikel. Mmm stimuleerd muziek mijn creative brein misschien?

Lieve lezers, Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Luisteren jullie vaak muziek? En heeft dit voor jullie ook een reden/betekenis?

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *