Wat doet social media met mij?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel social media en zo heb ik deze natuurlijk ook. Maar hoe kijk ik hier eigenlijk tegen aan en wat vind ik hier nu van? Is het echt zo belangrijk, of toch niet?

Natuurlijk heb ik ook social media net als velen van jullie waarschijnlijk. Echter ben ik net terug van vakantie en merkte ik dat ik er veel minder mee bezig was en dit voelde voor mij erg goed. Echter was ik wel wat actiever op mijn Instagram. Dit omdat ik het leuk vind om meer foto’s etc met jullie te delen. Wel heb ik mijn vakantie er niet door laten lijden. Soms maakte ik een foto die ik een uur later of iets pas heb geupload. Dit omdat ik niet alleen maar bezig wou zijn met social media. 

Ik heb gemerkt dat ik thuis eigenlijk constant bezig ben met social media terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig is. Het geeft veel meer rust als je er veel minder mee bezig bent. Voor mij is dit dan ook een reden dat ik hier minder mee bezig wil zijn. Wel wil ik meer blijven doen met Instagram maar ik hoef niet meer elke keer op mijn Facebook etc te kijken. Als ik dit minder vaak doe is er echt niks aan de hand. De wereld vergaat niet opeens. Ik vind het zelf ook belangrijker om meer in het hier en nu te leven en te genieten van alles om mij heen. Ik heb mezelf er wel eens op betrapt dat ik onderweg naar de winkel toch nog ff mijn Facebook en Instagram bekijk. Dit is natuurlijk helemaal nergens voor nodig. 

Ik denk dat velen het niet eens door zullen hebben hoeveel ze er op zitten en hoeveel ze er mee bezig zijn. Dit geld ook voor bijvoorbeeld whatsapp. Je bent 24 uur bereikbaar en ik had altijd de neiging om gelijk te moeten antwoorden maar dit is nergens voor nodig. Vroegen was je ook niet 24 uur bereikbaar en toen ging het ook goed en belde je gewoon als het echt noodzakelijk was. 

Natuurlijk hebben social media en whatsapp ook goede punten. Die mogen zeker niet ontbreken en vergeten worden. Zo kun je toch nog contact hebben met sommige mensen die je al lang niet meer hebt gezien of doordat de afstand te groot is om vaak af te spreken. Dit is zeker een goed puntje en er ontstaan nog zeker wel veel meer mooie dingen door social media, soms leer je nieuwe mensen kennen die vrienden worden. 

Hoe denk jij over social media? en vind je dat je zelf hier teveel mee bezig bent of valt het wel mee?

Liefs
Rowenia

Advertentie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Captcha *